Avantgarden 2

Aleg Braşovul

Piata Sfatului, BrasovPrin factorii de relief şi de mediu, prin diversitatea şi frumuseţea peisajului, prin dezvoltarea industrială şi culturală, Braşovul este o atracţie în sine pentru locuitorii săi temporari sau permanenţi.

Pentru prima dată în ţara noastră, schiul, turismul şi alpinismul au fost practicate în munţii din preajma Braşovului. Amatorii sporturilor extreme - alpinism, parapantă, deltaplanorism şi biking cât şi cei amatori de vânătoare şi pescuit, dispun de condiţii dintre cele mai favorabile.

Oraşul este un punct de pornire pentru vizitarea unor obiective turistice sau culturale pe plan intern şi internaţional din localităţi situate la mică distanţă, cu potenţial natural şi recreativ. Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Peştera Dâmbovicioara sunt doar câteva exemple (25-30 km. de Braşov), de partea opusă aflându-se staţiuni celebre precum Predeal, Buşteni, Azuga, Sinaia, accesibile rapid în orice anotimp cu maşina şi trenul.

Biserica Neagra, BrasovBraşovul dispune de un potenţial remarcabil de dezvoltare, datorită elementelor de atractivitate care îl caracterizează: topografie diversificată, peisaj pitoresc, tradiţii locale puternice şi un patrimoniu cultural original. Locuitorii Braşovului au plăcerea de a fi zilnic în prezenţa unei cetăţi istorice construite conform celor mai înalte standarde ale vremii. Clădiri şi zone istorice recunoscute ca puncte de atracţie turistică în toată lumea sunt cadrul în care un locuitor al Braşovului se poate relaxa oricând: Biserica Neagră, cea mai mare clădire în stil gotic din sud-estul Europei (1477); Piaţa veche cu Casa Sfatului, cea mai cunoscută efigie a Braşovului; Scheii Braşovului - Biserica Sf. Nicolae cu Prima Şcoală Românească; Biserica Bartolomeu, cea mai veche clădire în stil romanic; bastioane - turnuri - fortificaţii pe laturile de sud-vest ale cetăţii.

Braşovul este căutat atât pentru ceea ce oferă ca oraş turistic, cultural şi comercial dar şi pentru clima echilibrată. Temperatura maximă absolută este de 37 grade Celsius în luna august, numărul mediu al zilelor de vară fiind egal cu cel al zilelor de iarnă.

Important centru industrial, cultural şi de afaceri, Braşovul este şi un centru universitar de tradiţie. Universităţile de stat şi particulare din Braşov oferă una din cele mai vaste oferte educaţionale din România.

Eşti interesat? Te contactam noi!

Recomanda unui prieten

 [-][+]

Te afli aici: Aleg Braşovul